Як стати громадянином Індії

Згідно з індійським законом про громадянство і національність: Конституція Індії передбачає єдине громадянство для всієї країни. Положення, що стосуються громадянства на початку Конституції, містяться у статтях з 5 по 11 в частині II Конституції Індії. Відповідний Індійського законодавству Закон про громадянство 1955, в якому не були внесені поправки у справах громадянства (поправка) 1986, Закон про Громадянство (поправка) 1992 року, Закон про Громадянство (поправка) 2003 року, і про громадянство (поправка) 2005 року. Закон про Громадянство (поправка) 2003 отримав згоду президента Індії 7 січня 2004 і вступив чинності 3 грудня 2004 року. Закон про Громадянство (поправка) 2005 був оприлюднений Президентом Індії та вступив чинності 28 червня 2005 року.

Кроки

  1. 1

    Отримуємо громадянство за народженням. Будь-яка людина, що народилася в Індії, на дату або після 26 січня 1950, але до початку Закону 1986, який набрав чинності 1 липня 1987, є громадянином Індії за народженням. Людина, що народилася в Індії після 1 липня 1987 році, є громадянином Індії, якщо один з батьків був громадянином Індії на момент народження. Ті, хто народився в Індії після 3 грудня 2004, вважаються громадянами Індії, тільки якщо обидва їх батьків є громадянами Індії, або якщо один з батьків є громадянином Індії, а інший не нелегальним мігрантом на момент народження, громадянин може бути індійцем або іноземцем .

  2. 2

    Отримуємо громадянство за походженням. Особи, що народилися за межами Індії після 26 січня 1950, але до 10 грудня 1992 року, є громадянами Індії за походженням, якщо їхні батьки були громадянами Індії на момент їх народження. Особа, що народилася за межами Індії після 10 грудня 1992, вважається громадянином Індії, якщо один з батьків є громадянином Індії на момент його народження. З 3 грудня 2004 року, особи, які народилися за межами Індії, не рахуються громадянами Індії, якщо їх народження не зареєстрована в індійському консульстві протягом одного року з моменту народження. За певних обставин можна зареєструватися після 1 року з дозволу центрального уряду. Заявка на реєстрацію народження неповнолітньої дитини повинна бути внесена в індійському консульстві і повинна супроводжуватися підприємцям у письмовій формі від батьків цього неповнолітньої дитини, що у нього або в неї немає паспорта іншої країни.

  3. 3

    Отримуємо громадянство через реєстрацію. На підставі заяви Центральне Уряд може зареєструвати як громадянина Індії відповідно до розділу 5 Закону про громадянство 1955 будь-якої людини (але не нелегального мігранта), якщо він належить до однієї з наступних категорій: -------
    • Людина індійського походження, що проживає в Індії протягом п`яти років, перш подачі заявки на реєстрацію;
    • Людина, індійського походження, який проживає в країні поза розділеної Індії;
    • Людина, яка перебуває у шлюбі за громадянином Індії, і є її резидентів протягом 7 років перед подачею заяви на реєстрацію.

  4. 4

    Неповнолітні діти осіб, які є громадянами Індії:
    • Людина повнолітнього віку і дієздатності, чиї батьки зареєстровані як громадян Індії, які прожили на території Індії 7 років;
    • Людина повнолітнього віку і дієздатності, або один з його батьків, був раніше громадянином незалежної Індії, і проживав в Індії протягом року відразу до подачі заяви на реєстрацію;
    • Людина повнолітнього віку і дієздатності, який був зареєстрований як закордонного громадянина Індії протягом п`яти років, і проживав на території Індії протягом одного року до прийняття заяви про реєстрацію.

  5. 5

    Отримуємо громадянство шляхом натуралізації. Громадянство Індії через натуралізацію може бути застосоване по відношенню до іноземця, який прожив на території Індії протягом 12 років. Заявник в цілому повинен прожити в Індії 11 років за 14-річний період і повинен провести в Індії останні 12 місяців до подачі заяви.