Як стати громадянином Японії

Японія - країна, якій сьогодні захоплюються багато мешканців Заходу, так як японська культура і мова просочилися в західне суспільство. Багато хто хоче жити в цій країні, але отримання громадянства в Японії вважається неймовірно складним і довгим процесом.

Кроки

  1. 1

    Подайте заявку на дозвіл на проживання. Вам необхідно скласти заяву і відправити його в Міністерство юстиції Японії. Форму заяви ви можете отримати в посольстві.

  2. 2

    Потім вам необхідно прожити в Японії п`ять років поспіль.

  3. 3

    Дотримуйтесь закон. У вас не повинно бути кримінального минулого, інакше ваша заява не розглядатиметься.

  4. 4

    Доведіть, що ви в змозі піклуватися про себе та інших. Ви повинні показати, що у вас є кошти для того, щоб забезпечити себе та членів своєї сім`ї, які житимуть разом з вами.

  5. 5

    Вивчіть японську мову. Вам потрібно буде проходити співбесіду з представником Міністерства юстиції. Якщо ви будете знати мову, співбесіда пройде більш гладко, до того ж, ви покажете, що можете бути повноцінним працюючим членом японського суспільства.

Поради

  • Насолоджуйтесь часом перебування в Японії. За п`ять років вивчите мову, якщо ви досі цього не зробили, і познайомтеся з людьми в своєму районі.
  • Не падайте духом через необхідного часу проживання в країні. Якщо ви дійсно хочете бути громадянином Японії, воно того варте.

Попередження

  • Переконайтеся в тому, що ви цього хочете. Незважаючи на те, що мінімальний термін проживання п`ять років, влади можуть розглядати вашу заявку близько року.
  • Якщо вам більше 20 років, вам знадобиться затвердити громадянство лише тієї країни, яку ви обираєте. Переконайтеся, що ви дійсно цього хочете, так як вам доведеться відмовитися від громадянства країни, в якій ви народилися.